Росія щомісяця краде близько 2 млн кубів українського газу

Росія щомісяця краде близько 2 млн кубів українського газу
Захопленні українські платформи  

Захоплені українські платформи знаходяться в морі на відстані 100 кілометрів від Одеси і 130-150 кілометрів від Криму

Щомісяця Росія викачує близько 2 млн кубів українського газу з шельфу Чорного моря. Про це в інтерв'ю Еспресо.TV розповів екс-заступник міністра оборони України, адмірал Ігор Кабаненко.

«Фактично на сьогодні порушено наші суверенні права. Фактично агресія з моря відбулася, тому що порушено суверенні права України у виключній морській економічній зоні. Там сьогодні знаходяться військові кораблі Російської Федерації, там знаходяться захоплені платформи, які качають наш дешевий український газ з континентального шельфу. За моїми даними, це близько двох мільйонів кубометрів на місяць викачують цього газу, який ми могли би використовувати для себе», - розповів він.

За словами Кабаненка, захоплені українські платформи знаходяться в морі на відстані 100 кілометрів від Одеси і 130-150 кілометрів від Криму, в континентальному шельфі України і її економічній зоні.

На запитання, що фактично росіяни захопили не лише Крим, а й частину Чорного моря, Кабаненко відповів: «Так і є».

Також за словами адмірала, Росія качає український газ, використовуючи саме скандальні «вишки Бойка»: «Іван Годованець», «Таврида» та інші.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: