Росія скопіювала українську балістичну ракету?

Росія скопіювала українську балістичну ракету?

У Росії вперше опублікували зображення важкої ракети «Сармат», яка має замінити українську «Сатану». Вони майже не відрізняються

На сайті російського ракетного центру імені Макєєва опубліковано перше зображення балістичної ракети РС-28 «Сармат».

Цей перспективний ракетний комплекс стратегічного призначення створюється з метою гарантованого і ефективного виконання завдань ядерного стримування.

Відповідно до Постанови Уряду РФ Про державне оборонне замовлення на 2010р. і плановий період 2012-2013 рр. розробникам доручено приступити до розробки ОКР «Сармат».

«Сармат» покликаний замінити ракету Р-36М2 «Воєвода», розроблену і виготовлену силами українського КБ «Південне» і заводу «Південмаш». Вона була прийнята на озброєння СРСР в 1988 році. На даний момент це найпотужніша ракета шахтного базування. Серед МБР сухопутного, морського і повітряного базування по обидва боки Атлантичного океану до недавнього часу не було нічого, що близько стояло б до неї за бойовими можливостями. Під час холодної війни в НАТО їй дали назву «Сатана».

Росія скопіювала українську ракетуРосія скопіювала українську ракету

До кінця 2014 року обслуговуванням - продовженням терміну придатності півсотні ракет «Сатана» у Росії - займалися українські фахівці з «Південмашу». Однак після агресії Росії проти України, контакти в цій сфері були припинені. Неофіційно представники «Укроборонпрому» натякали, що обійтися без українців після розриву зв'язків росіянам вдалося завдяки переманюванню окремих фахівців з Дніпра.

Російські експерти сьогодні стверджують, що російська «Сармат» - принципово нова балістична ракета, хоча навіть зовнішня схожість із українською «Сатаною» говорить про зворотнє.

На фото читачі можуть пересвідчитися у цьому самі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: