Росія спростувала версію про те, що Boeing MH17 збив український винищувач

Росія спростувала версію про те, що Boeing MH17 збив український винищувач

В липні 2014 року міноборони РФ заявляло, що «російськими засобами контролю повітряної обстановки зафіксовано набір висоти літаком українських ВПС» в напрямку малайзійського Boeing

Під час аварії рейсу MH17 «Малайзійських авіаліній» над Донбасом поблизу в повітрі не було військових літаків.

Про це заявили в міноборони РФ, – повідомляє Slon.

«Ніяких сторонніх повітряних об’єктів, крім двох цивільних лайнерів, поблизу від літака радіолокатор, розташований на схід від місця катастрофи, не фіксував. За даними ростовського локатора «Скеля-Т» розташованого поблизу селища Усть-Донецький, до моменту руйнування МН17 поблизу літака не було ніяких сторонніх об’єктів», – заявив офіційний представник міноборони РФ Ігор Конашенков.

Російські військові пообіцяли, що найближчим часом передадуть отриману інформацію голландській стороні.

При цьому в липні 2014 року міноборони РФ заявляло, що «російськими засобами контролю повітряної обстановки зафіксовано набір висоти літаком українських ВПС» в напрямку малайзійського Boeing.

Boeing 777, що здійснював рейс MH17 (Амстердам – Куала-Лумпур), зазнав аварії 17 липня 2014 року поблизу Тореза Донецької області. Загинули всі 298 осіб, які перебували на борту. 195 з них були громадянами Нідерландів.

13 жовтня 2015 року Рада безпеки Нідерландів оголосила попередні результати розслідування авіакатастрофи групою міжнародних експертів. У ньому говориться, що лайнер був збитий ракетою, випущеною з «Бука». Хто саме керував «Буком», в документі не зазначено.

Дослідники Bellingcat вважають, що до краху MH17 причетні 20 російських військових. Доповідь з їх іменами та фотографіями була передана голландській стороні. 5 травня 2016 року Bellingcat оприлюднила сім доказів, що малайзійський Boeing був збитий з російської установки «Бук». 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: