Росія в Білорусі формує наступальне угруповання військ, - Генштаб

Росія в Білорусі формує наступальне угруповання військ, - Генштаб

Російський спецназ

Фото з відкритих джерел

Муженко піддав сумніву офіційні цифри про кількість росіян, які візьмуть участь у військових навчаннях у Білорусі

Військові підрозділи збройних сил Росії, які розгортають на території Білорусі, формують угруповання, яке має наступальний характер.

Про це заявив начальник Генерального штабу - головнокомандувач Збройних сил України генерал армії Віктор Муженко в інтерв'ю виданню ЛІГА.net.

«Перше і основне: створення військового угруповання на території Білорусі носить наступальний характер», - сказав Муженко.

За його словами, Росія під вигляд військових навчань «Захід-2017» може створити на території Білорусі передові військові бази, що дасть можливість оперативно сформувати боєздатне військове угруповання.

Крім того, генерал піддав сумніву офіційні цифри про кількість росіян, які візьмуть участь у військох навчаннях в Білорусі.

«Реально, я думаю, це угруповання буде значно більше. За принципом «ихтамнет», - повідомив очільник Генштабу.

Як повідомлялося, у Латвії готуються до провокацій під час російських навчань «Захід-2017» у Білорусі.

Раніше Лукашенко запевнив, що Росія не використає Білорусь для агресії проти України.

Командувач американських сил в Європі генерал-лейтенант Бен Ходжес заявив, що Східноєвропейські країни НАТО і Україна мають побоювання, що заплановані на вересень російські військові навчання «Захід 2017» у Білорусі можуть виявитися «троянським конем», за допомогою якого Росія залишить там завезену військову техніку.

Водночас, міністр оборони Степан Полторак вважає, Росія може використати свої навчання з Білоруссю «Запад-2017», щоб почати агресію не лише проти України, а й проти країн Європи.

Читайте також статтю: Посол Ігор Кизим: Якщо Росія вносить до списку людину, якій заборонено в’їзд, вона автоматично потрапляє до бази у Білорусі 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: