Росія вибрала Україну своєю мішенню через безкарність після агресії проти Грузії, - МЗС

Росія вибрала Україну своєю мішенню через безкарність після агресії проти Грузії, - МЗС
Фото zn.ua

У МЗС закликали міжнародне співтовариство посилити тиск на Росію

Росія вибрала Україну своєю мішенню, не отримавши жорсткої реакції міжнародного співтовариства на агресію проти Грузії. Відповідну заяву Міністерство закордонних справ України оприлюднило на своєму офіційному сайті.

«Не отримавши досить жорсткої та однозначної реакції міжнародного співтовариства на агресію проти Грузії, Росія вибрала наступною мішенню Україну», - заявляють у МЗС.

У МЗС також додали, що окупація регіонів Грузії, Автономної Республіки Крим та міста Севастополь, а також тривала російська агресія на Донбасі свідчать про те, що Росія продовжує грубо порушувати Статут ООН, міжнародне право і свої міжнародні зобов'язання та становить загрозу миру і безпеці на євроатлантичному просторі.

Також у МЗС закликали міжнародне співтовариство посилити тиск на Росію. «Україна підтверджує повагу державного суверенітету і територіальної цілісності Грузії в межах її міжнародно визнаних кордонів та закликає міжнародне співтовариство об'єднати зусилля і посилити тиск на Росію до повного припинення агресії проти держав-сусідів», - йдеться в повідомленні МЗС.

Як повідомлялося раніше, президент України Петро Порошенко назвав напад Росії на Грузію прологом до війни проти України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: