Росія, відчуваючи зневагу з боку Трампа, прагне перезавантаження відносин – The New York Times

Росія, відчуваючи зневагу з боку Трампа, прагне перезавантаження відносин – The New York Times
Володимир Путін
Фото The New York Times

Оточення Путіна знаходить виправдання холодності Трампа, але почувається ображеним

Оскільки під час американської президентської кампанії Росія була в центрі уваги і Дональд Дж. Трамп, будучи кандидатом, не шкодував теплих слів для президента РФ Володимира Путіна, Кремль смакував зоряну роль зовнішньополітичного партнера номер один адміністрації Трампа, пише The New York Times

Однак, як наголошується у статті, замість цього президент Трамп вшановує Терезу Мей, Джастіна Трюдо і Абдулу-Фаттаха в Білому домі і в своєму маєтку Мар-а-Лаго, влаштовує пишний обід для китайського президента Сі Цзіньпіна, а Путіну довелось «задовольнитися трьома жалюгідними телефонними розмовами з моменту інавгурації Трампа».

«Вони відчувають зневагу», – зазначено у матеріалі.

Видання нагадує, що під час третьої телефонної розмови Трампа з Путіним у вівторок увечері два президенти домовилися тісніше координувати свої дії щодо Сирії і Кореї і, можливо, зустрітися в кулуарах саміту Великої двадцятки в Гамбурзі на початку липня.

«Російські кола стандартно пояснюють холодність президента Трампа тим, що зовнішньополітичні бюрократи не дають Трампу бути Трампом, коли справа стосується Росії», – пише The New York Times. «Трамп відмовився від думки провести окрему зустріч раніше, побоюючись істерики його ворогів у США», – написав у своєму Twitter член Ради Федерації РФ Олексій Пушков.

«З іншого боку, як зазначив Фролов, Кремль оцінив те, що адміністрація Трампа, за великим рахунком, мовчить про російські внутрішні проблеми, зокрема утиски опозиційних лідерів, арешти учасників політичних протестів та переслідування і тортури гомосексуалів у Чечні», – йдеться у статті.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: