Росія відмовляється миритися з Туреччиною, доки не почує вибачень

Росія відмовляється миритися з Туреччиною, доки не почує вибачень
РИА Новости

Про вибачення у зв'язку з загибеллю пілотів вертольота, збитого в Туреччині російською ракетою, РФ мовчить

Після того як був збитий російський літак, що порушив турецький кордон, турецько-російські відносини виявилися на межі розриву. Але останнім часом від Росії стали виходити «миролюбні» сигнали, зазначає турецьке видання Star gazete.

«Росія наполягає на тому, що відносини нормалізуються з «принесенням вибачень» за літак, який був знищений через порушення кордону. Однак про вибачення у зв'язку з загибеллю пілотів вертольота, збитого в Туреччині російською ракетою, яка потрапила в руки терористичної організації РПК, вона не говорить ні слова», - зазначає видання.

Дипломатичні джерела відзначають, що знищенням турецького вертольота в районі Чукурджа (Хаккярі), яке призвело до загибелі двох пілотів, Росія хотіла сказати своїм громадянам: «Я помстився за збитий літак і загиблого пілота».

Експерт з питань Близького Сходу, професор Ебубекір Софуоглу підкреслює: «Спочатку Росія практично сунула нам під ніс російський ПЗРК на борту військового корабля, що проходив через протоку Босфор. Потім за допомогою цього ПЗРК, який, як стверджується, був переданий Партії «Демократичний союз», що бореться з ІГІЛ в Сирії, РПК знищила турецький вертоліт».

За його словами, юридично довести це неможливо, але в дипломатії застосовуються такого роду методи.

«Країна, яка проводить таємну операцію, залишає слід і дає протилежній стороні сигнал про те, що сама організувала таку акцію. І ПЗРК на російському кораблі був саме таким слідом. Путін каже громадській думці своєї країни: «Я відновив свій престиж. Тепер я можу нормалізувати відносини з Туреччиною». Але не варто забувати, що збитий російський літак порушив турецький кордон, а турецький вертоліт був знищений на території Туреччини», - акцентує Софуоглу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: