Росія викупить космічний проект, в якому задіяна Україна

Росія викупить космічний проект, в якому задіяна Україна

Влада США можуть схвалити операцію з продажу проекту «Морський старт» (Sea Launch) російському інвестору до кінця цього року.

Про це повідомляє російське агентство ТАСС з посиланням на джерело в ракетно-космічній галузі.

«Схвалення державних органів США на проведення операції з продажу «Морського старту» російському інвестору може бути видано за сприятливої ситуації до кінця року», - сказав співрозмовник агентства.

За його словами, відновлення пусковий програми в рамках «Морського старту», призупиненої у 2014 році, очікується не раніше 2018 року, оскільки розконсервація проекту і виготовлення ракети-носія для запуску займуть до двох років.

Офіційним підтвердженням цієї інформації ТАСС не має.

Раніше повідомлялося, що інвестором проекту може стати співвласник групи S7 Group Владислав Фільов. Після цього Boeing, протягом декількох років домагається повернення інвестицій, звернулася до суду з вимогою накласти арешт на майно «Морського старту». За даними ряду ЗМІ, ракетно-космічна корпорація (РКК) «Енергія» планує до кінця 2016 року за рахунок робіт і нових проектів остаточно домовитися з американською компанією про врегулювання даного спору. За словами гендиректора російської корпорації Володимира Солнцева, сторони вже підписали попередню угоду про це.

«Морський старт» - міжнародний комерційний проект створення та експлуатації ракетно-космічного комплексу морського базування. Для його реалізації в 1995 році була створена однойменна компанія, засновниками якої виступили американський Boeing, російська РКК «Енергія», норвезьке суднобудівне підприємство Kvaerner (нині Aker Solutions), українські КБ «Південне» і ВО «Південмаш». Влітку 2009 року компанія «Морський старт» оголосила про своє банкрутство, після реорганізації в 2010 році провідну роль в проекті отримала РКК «Енергія».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: