Росія випробовує на Донбасі нову зброю, - Турчинов

Росія випробовує на Донбасі нову зброю, - Турчинов
Фото expres.ua

Зафіксовано застосування проти українських військових нових російських мінометних комплексів КМ-8 «Грань»

Секретар РНБО Олександр Турчинов вважає, що російський Генштаб продовжує використовувати окуповану територію Донбасу для випробування нової зброї під час кривавих провокацій. Про це повідомляє його прес-служба.

«Так, у липні зафіксовано застосування проти наших військових нових російських мінометних комплексів КМ-8 «Грань» з керованими 120-мм мінами та переносними засобами автоматизованого управління вогнем «Малахіт», – сказав він, додавши, що комплексами керують виключно кадрові військові Збройних сил РФ.

За його словами, мінометний комплекс КМ-8 «Грань» призначено для знищення та ураження одиночних та групових цілей, броньованих об'єктів та фортифікаційних споруд з перших пострілів без додаткової пристрілки. «Комплекс використовує 120 мм керовану міну (довжина 1200 мм, вага – 27 кг), яка обладнана лазерною головкою самонаведення», – зазначив Турчинов, пояснивши, що комплекс засобів автоматизованого управління вогнем «Малахіт» (обладнано лазерним далекоміром-цільовказником та прицілом тепловізійного типу), «дозволяє вести точний вогонь в складних умовах пересічної місцевості».

Окрім того, за його словами, відбувається бойове застосування нового БПЛА «Инспектор – 601», (призначеного для виконання ударних, розвідувальних та спеціальних завдань), комплексу РЕБ «Шиповник-Аэро» та багатофункціонального комплексу РЕБ «Ртуть-БМ», а також приладів лазерної локації і лазерних приладів оптико-електронної протидії останнього покоління.

«Також було встановлено використання російськими окупаційними військами боєприпасів із посиленими бойовими характеристиками, заборонених міжнародними конвенціями», – сказав він, додавши, що мова йде про гаубичні снаряди 122 мм ЗШ2 «Лепесток-2» зі стрілоподібними вражаючими елементами (зона враження живої сили – 500 метрів тощо.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: