Росія влаштувала окупованому Криму авіаблокаду, літаки тепер взяли курс на Туреччину

Росія влаштувала окупованому Криму авіаблокаду, літаки тепер взяли курс на Туреччину

Сьогодні в аеропорту окупованого Сімферополя відправлення близько десяти авіарейсів затримується і ще 12 скасовані

За даними онлайн-табло, авіакомпанії скасували виліт із Сімферополя шести рейсів у Москву, а також у Білгород, Санкт-Петербург, Волгоград, Нижньовартовськ, Єкатеринбург і Перм.
Виліт ще близько десяти авіарейсів із повітряної гавані кримської столиці затримується. Зокрема, відправлення рейсу авіакомпанії «Вім-Авіа» в московський аеропорт Домодєдово затримується вже більш ніж на п'ять годин, а рейс «Red Wings» у Санкт-Петербург - на дві години, пише Експрес.
Раніше в аеропорту Сімферополь більш ніж на добу був затриманий рейс авіакомпанії «Вім-Авіа» через технічні проблеми з літаком. Від «МНС Росії» в аеропорту працювали 18 осіб, зокрема психологи і дві бригади швидкої медичної допомоги. По допомогу звернулися семеро людей.
Кримська транспортна «прокуратура» організувала перевірку виконання законодавства про безпеку польотів і підготовки до них, а також дотримання прав пасажирів.
«За фактом затримки рейсу № 8718 сполученням «Сімферополь – Пулково» авіакомпанії «Вім-Авіа» кримської транспортною прокуратурою організовано виїзд в аеропорт «Сімферополь» і проведені перевірку дотримання прав пасажирів. Співробітники прокуратури взяли понад 50 заяв від пасажирів вказаного рейсу. Авіакомпанія забезпечила пасажирів вказаного рейсу їжею, питвом і ліками, а також проживанням в готелях з порушенням норм, передбачених законодавством. До винних будуть вжиті передбачені законом заходи прокурорського реагування», - повідомили у відомстві.

Нагадаємо, що росіяни більше семи місяців не літали до Туреччини на відпочинок, оскільки відносини між країнами були заморожені. Лід почав танути після того, як президент Туреччини вибачився за збитий у листопаді 2015 року російський бомбардувальник і загибель пілота. На початку липня прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв дав доручення протягом тижня подати в уряд пропозиції щодо поновлення чартерних повітряних перевезень до Туреччини. 


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: