Російська армія потренується блокувати Керченську протоку

Російська армія потренується блокувати Керченську протоку

Угруповання різнорідних ударних сил Чорноморського флоту Росії і Каспійської флотилії проведуть розіграші ряду епізодів в акваторіях морів із завданням поразки групі кораблів умовного супротивника

В окупованому Криму російські військові будуть тренуватися блокувати Керченську протоку і газоконденсатне родовище, повідомляє Радіо Свобода з посиланням на прес-службу Міноборони Росії.

«Угруповання різнорідних ударних сил Чорноморського флоту Росії і Каспійської флотилії проведуть розіграші ряду епізодів в акваторіях морів із завданням поразки групі кораблів умовного супротивника, припиненням спроби деблокади Керченської протоки і одного з газоконденсатних родовищ, а також зі звільненням захопленого терористами прикордонного корабля», – йдеться в повідомленні.

За інформацією Міноборони Росії, у рамках мобілізаційних навчань і проведення навчальних зборів із громадянами, викликаними із запасу, проводиться бойове злагодження у складі відділень, взводів і рот територіальної оборони.

Останнім часом в російській армії почастішали перевірки боєготовності. Наприкінці минулого тижня, 25 серпня, Росія оголосила про чергові такі неоголошені навчання на суші і в Чорному та Каспійському морях. Це посилило занепокоєння в Україні і на Заході з приводу можливих справжніх намірів Москви.

У Північноатлантичному союзі звернули увагу, що Росія дедалі частіше влаштовує не оголошені заздалегідь військові навчання під приводом перевірок боєготовності своїх військ. Це погіршує її відносини з НАТО, заявив заступник генерального секретаря союзу Александр Вершбоу.

За останні два роки було понад десяток таких навчань, сказав він..

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: