Російська авіація в Сирії вбила щонайменше 37 мирних жителів

Російська авіація в Сирії вбила щонайменше 37 мирних жителів

Туреччина підтвердила провину російських військових льотчиків у загибелі мирних жителів в Ідлібі

В Сирії в результаті авіанальоту російських військових літаків 25 вересня загинули, щонайменше, 37 мирних жителів провінції Ідліб, в тому числі 12 дітей.

Як повідомляє AFP з посиланням на Сирійський наглядова пункт з прав людини, авіаудари були нанесені на північно-заході Ідліб - території, контрольованої переважно джихадистами та сирійською опозицією.

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу також заявив про загибель мирних жителів в Ідлібі в результаті дій російської авіації. Число загиблих він не повідомив.

Варто відзначити, що в середині вересня Росія, Іран і Туреччина домовилися про створення спільного контингенту сил по забезпеченню безпеки в Ідлібі. Ця провінція відноситься до однієї з чотирьох зон деескалації в Сирії, створення яких було погоджено Москвою, Анкарою і Тегераном на початку липня в ході переговорів в Астані. 

Раніше, 10 вересня, щонайменше 34 мирних жителя, в тому числі дев'ять дітей, загинули під час російського авіаудару по паромам на річці Євфрат поблизу сирійського міста Дейр-ез-Зор.

Також повідомляється, що були поранені десятки людей, які перебували на «більш ніж 40 поромах», які перевозили покидають місто Аль-Булиль до південно-захід від міста Дейр-ез-Зор.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: