Російські ЗМІ трублять, що Макрон прийняв запрошення Путіна приїхати до РФ

Російські ЗМІ трублять, що Макрон прийняв запрошення Путіна приїхати до РФ

У Москві переконані, що навесні 2018 року в стосунках між Росією та країнами ЄС «виникне сприятлива ситуація для того, щоб розтопити лід»

Російські ЗМІ повідомляють про те, що Єлисейський палац прийняв пропозицію Москви про приїзд президента Франції Еммануеля Макрона на Міжнародний економічний форум у Санкт-Петербурзі у травні наступного року.

Як пише «Коммерсант» з посиланням на свої джерела, президент РФ Володимир Путін передав запрошення своєму французькому колезі ще в травні під час зустрічі у Версалі. При цьому, крім форуму, розглядався також варіант приїзду Макрона в Москву в кінці грудня 2017-го - початку січня 2018 року, однак від нього вирішили відмовитися.

За словами дипломатичних джерел в Парижі, французька сторона вже нібито прийняла запрошення Путіна, але офіційно про це поки оголошувати не стане. Як пояснив один зі співрозмовників видання, це пов'язано з тим, що Париж не хоче поспішати до президентських виборів в Росії.

У Москві, як пише «Комерсант», вважають, що участь Макрона в саміті дозволить поліпшити відносини з Євросоюзом. На думку інформованого джерела видання, який, в тому числі, займається зв'язками з Францією, навесні 2018 року в стосунках між Росією та країнами ЄС «виникне сприятлива ситуація для того, щоб розтопити лід».

В першу чергу мова йде про зрушення у врегулюванні ситуації в Україні. У Москві розраховують на успіх у реалізації плану Путіна щодо розміщення на Донбасі миротворців ООН, а також на те, що в Брюсселі усвідомлюють, що реалізацію Мінських угод гальмує не Росія, а Україна.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: