Російським шпигуном в Кабміні виявився особистий перекладач Гройсмана

Російським шпигуном в Кабміні виявився особистий перекладач Гройсмана
Затриманий російський шпигун

СБУ затримала заступника керівника протоколу прем'єр-міністра України Станіслава Єжова

Контррозвідка Служби безпеки України виявила в Кабінеті Міністрів російського шпигуна. Підозрюваного затримали ввечері 20 грудня. За даними джерела в Кабміні, він працював особистим перекладачем прем'єра Гройсмана.

За даними джерела в Кабміні, йдеться про Станіслава Єжова, особистого перекладача прем'єр-міністра Володимира Гройсмана.

«Всі дуже були здивовані даній ситуації, як вийшло, що він не був належним чином перевірений. По суті, Єжов був присутній на всіх ключових міжнародних переговорах. По суті, Гройсман брав «Путіна» на всі важливі перемовини», - зазначив він.

Нагадаємо, за даними прес-центру СБУ, чиновник був завербований російськими спецслужбами під час тривалого закордонного відрядження.

«Оперативники СБ України задокументували, що чиновник за завданням російських кураторів збирав за допомогою спеціального обладнання інформацію про діяльність урядових структур. Отримані дані зловмисник передавав кураторам через електронні канали зв'язку. За сприяння керівництва українського Уряду, агента російських спецслужб співробітники СБУ затримали на робочому місці», - йдеться в повідомленні прес-центру.

В рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України, тривають першочергові процесуальні дії, зокрема обшуки за місцем роботи та проживання чиновника.

Затриманому оголошено про підозру у вчиненні злочину.

В ефірі телеканалу «Прямий» представник СБУ заявив, що в ході оперативної роботи СБУ було задокументовано факти співпраці чиновника зі спецслужбами РФ, після чого дану інформацію передали слідчим органам.

«Однак хочу зазначити, що чиновник мав доступ до досить вузької інсайдерської інформації Кабінету Міністрів. Він працював як справжній шпигун. Однак він зрадник, він працював досить ініціативно, передавав інформацію, викрадав документи, підслуховував новини, вивідував інформацію серед колег і справно передавав її спецслужбам російським, своїм кураторам, на яких він працював. Такий справжій щур в окулярах», - зазначив представник силовиків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: