Російський пропагандистський телеканал Life скорочує новинне мовлення і штат

Російський пропагандистський телеканал Life скорочує новинне мовлення і штат

Телеканал змінює формат мовлення, про нову ефірну концепцію співробітникам оголосять 18 серпня

Російський пропагандистський телеканал Life припиняє виробництво новинних сюжетів, це спричинить за собою скорочення штату співробітників. 

Телеканал змінює формат мовлення, про нову ефірну концепцію співробітникам оголосять 18 серпня, розповіли російському РБК два джерела, знайомих з планами керівництва каналу. Значна частина співробітників, що займаються виробництвом новин, покинуть канал. У нинішньому вигляді канал Life фактично припиняє існування, стверджують обидва співрозмовники РБК.

Акціонер і гендиректор холдингу News Media, в структуру якого входить Life, Арам Габрелянов заявив, що мова про закриття каналу не йде.

«Ми припиняємо передачу новин сюжетами», - пояснив він.

За словами глави News Media, на каналі залишаться стрім (потокові трансляції основних подій), які продовжать транслюватися в тому числі в кабельних мережах.

Причина майбутніх змін в тому, що «люди дивляться тільки онлайн важливі новини, для чисто новин є інформаційні сайти, паблік і Telegram-канали», - пояснив Габрелянов.

На редакційну політику сайту Life.ru зміни не позначаться, додав він.

Зараз на сайті Life в розділі «Стрім» транслюються як редакційні матеріали, так і відеоконтент сторонніх виробників.

Нагадаємо, телеканал Life (до 18 квітня 2016 р. називався LifeNews) — заборонений в Україні цілодобовий російський пропагандистський телеканал, «бойовий підрозділ інформаційних спецоперацій» за визначенням Служби безпеки України, що входить до медіахолдингу «Ньюс-Медіа».

Зважаючи на те, що телеканал «LifeNews» є неадаптованим і його трансляція на території України заборонена, 23 червня 2014 року Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення звернулася до Генеральної прокуратури України стосовно вжиття заходів реагування, оскільки в програмах телеканалу наявні ознаки злочинів, передбачених розділом першим (злочини проти основ національної безпеки, такі як повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, посягання на територіальну цілісність України, диверсія, шпигунство тощо) та статтею 161 Кримінального кодексу України — розпалювання національної ворожнечі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: