Російський Слідком порушив чергові справи проти українських командирів

Російський Слідком порушив чергові справи проти українських командирів
Українські військові

Російські слідчі встановили імена командирів підрозділів Збройних сил України, які, за версією СК РФ, у березні 2016 року обстріляли з артилерії об'єкти цивільної інфраструктури та населення на сході України

Слідчий комітет РФ порушив кримінальні справи щодо декількох командирів підрозділів української армії за підозрою у «застосуванні заборонених засобів і методів ведення війни», передає прес-служба російського відомства.

Як зазначається, російські слідчі встановили імена командирів підрозділів Збройних сил України, які, за версією СК РФ, у березні 2016 року обстріляли з артилерії об'єкти цивільної інфраструктури та населення на сході України.

«У зв'язку з цим порушено кримінальні справи за ч.1 ст.356 КК РФ (застосування заборонених засобів і методів ведення війни) стосовно командира 72-ї окремої механізованої бригади Збройних сил України полковника Андрія Соколова, командира 93-ї окремої механізованої бригади Збройних сил Україна полковника Владислава Клочкова, командира 30-ї окремої механізованої бригади Збройних сил України полковника Віталія Якубова, командира 1-го батальйону 14-ї окремої механізованої бригади Збройних сил України підполковника Михайла Прокопіва, а також інших невстановлених осіб зазначених підрозділів», - йдеться у повідомленні.

Крім того, як повідомляє СК РФ, порушено кримінальну справу за фактом артилерійського обстрілу з важких видів озброєння житлових будинків в місті Макіївці 27 жовтня 2016 року.

Нагадаємо, раніше СК РФ вже порушив справи проти низки командирів із ЗСУ.

У Генштабі у свою чергу зазначили, що такі заяви не відповідають ні здоровому глузду, ні нормативно-правовій базі України та міжнародним договорам.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: