Російськомовні хакери продали 500 тис. акаунтів Zoom

Російськомовні хакери продали 500 тис. акаунтів Zoom
Російськомовні хакери продали півмільйона акаунтів Zoom

Хакери розмістили електронні адреси, логіни і паролі, посилання на чати, а також пін-коди для управління відеоконференціями

Російськомовні хакери продали півмільйона акаунтів сервісу відеоконференцій Zoom в даркнеті.

Про це пише газета The Sunday Times.

Експерти з кібербезпеки компанії Cyble купили акаунти по одному пенсу (90 копійок). Продавцем виявився російськомовний користувач Telegram. Як пише видання, деякі облікові записи належали клієнтам Cyble, тому компанія змогла встановити їх справжність.

Хакери розмістили такі дані, як електронні адреси, логіни і паролі, посилання на чати, а також пін-коди для управління відеоконференціями.

У зв'язку з пандемією коронавірусу і масового переходу підприємств і шкіл на дистанційний формат число користувачів Zoom зросло. Так, згідно з даними газети, в грудні минулого року в день сервісом користувалися близько 10 мільйонів чоловік, а в березні - вже 200 мільйонів чоловік.

Zoom – це інструмент для відеоконференцій, який почали широко використовувати з 2013 року.

Але оскільки через пандемію Covid-19 в усьому світі почалися карантинні заходи, використання Zoom «сягнуло небес» протягом усього однієї ночі.
До минулого року його найбільша кількість щоденних користувачів становила 10 мільйонів. У березні цього року вона перевищила 200 мільйонів.
Але таке швидке зростання спричинило і проблеми. Зустрічі почали зламувати.

Корпорація Google заборонила своїм співробітниками користуватися додатком Zoom після новин про наявність в сервісі вразливостей, через які приватні розмови можуть виявитися в розпорядженні шахраїв або потрапити в мережу. Однак працівники корпорації зможуть продовжити користуватися мобільною і браузерної версією сервісу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: