Російському генералу «світить» довічне ув’язнення в Україні за обстріл Авдіївки

Російському генералу «світить» довічне ув’язнення в Україні за обстріл Авдіївки

За версією Генпрокуратури, генерал РФ 1 лютого 2017 року віддав наказ про артилерійський обстріл Авдіївки Донецької області

Генеральною прокуратурою України оголошено підозру російському генералу за віддання наказу на обстріл Авдіївки у лютому цього року.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

«Одному з високопосадовців збройних сил Російської Федерації, діючому генералу російської армії оголошено підозру у вчиненні ним особливо тяжких злочинів... Йому інкримінується вчинення терористично акту, що призвело до загибелі людей, ведення агресивної війни, порушення законів та звичаїв війни, що поєднані з умисними вбивствами людей", - йдеться у повідомленні.

За версією ГПУ, вказаний генерал, будучи на керівній посаді міноборони терористичної організації «ДНР», 1 лютого віддав наказ про артилерійський обстріл Авдіївки Донецької області, внаслідок чого загинуло двоє військовослужбовці ЗСУ та одна цивільна особа, 12 військовослужбовців ЗСУ та три цивільні особи отримали поранення.

Крім того, внаслідок обстрілів пошкоджено (зруйновано) 56 об’єктів цивільної інфраструктури міста.

За скоєння цих злочинів передбачений максимальний строк покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

До слова, 56-річній мешканці Бахмута загрожує до 10 років ув’язнення за проведення у 2014 році незаконного референдуму щодо визнання «самостійності» терористичної організації «ДНР».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: