Саакашвілі пообіцяв Качинському «повирішувати» питання УПА і Бандери?

Саакашвілі пообіцяв Качинському «повирішувати» питання УПА і Бандери?

Міхеїл Саакашвілі мав зустріч із «сірим кардиналом» польської влади Ярославом Качинським

Нещодавно екс-президент Грузії Міхеїл Саакашвілі, якого Петро Порошенко позбавив українського громадянства, мав розмову із Ярославом Качинським, братом загиблого в авіакатастрофі під Смоленськом президента Леха Качинського. Про це «Главкому» стало відомо із різних джерел.

Наразі Ярослав Качинський, який, між іншим, часто виступає із критикою історичної політики України, очолює праву партію влади «Право і справедливість» та має неабиякий вплив у владній верхівці Польщі.

За інформацією «Главкома», джерела з польської сторони стверджують, що Саакашвілі ніби-то обіцяв, що у випадку становлення і проходження його політичної сили до Верховної Ради, усі історичні конфлікти, які виникли між Україною та Польщею, буде знято й мінімізовано. В першу чергу, мається на увазі тема героїзації Степана Бандери та УПА.

Проте заява Саакашвілі, за інформацією джерел «Главкома», може бути лише поступкою Качинському в обмін на підтримку Польшею Саакашвілі у боротьбі із Києвом. «Це ще нічого серйозного не означає, бо Міхеїл може багато чого обіцяти у нинішній ситуації, але це не означає, що він це дійсно збирається виконувати», - переконує один із співбесідників, який багато років співпрацював з одним із екс-президентів Польщі.

Нагадаємо, що Саакашвілі позбавили українського громадянства. Державна прикордонна служба має намір не пропустити Саакашвілі на територію України в разі його спроб приїхати до нашої держави. Саакашвілі ж планує в’їхати до України 10 вересня. Політик вказав, що буде через суд намагатися повернути собі громадянство України і хотів би бути присутнім на судовому процесі.

Детальніше читайте: «МіхоМайдан». Як «розстрілюватимуть» Тимошенко і Садового

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: