Сакварелідзе заявив, що Порошенко загрався із Коломойським та його «Приватбанком»

Сакварелідзе заявив, що Порошенко загрався із Коломойським та його «Приватбанком»

На переконання Сакварелідзе, ще рік тому націоналізація «Приватбанку» могла би відбутись гладко

Проголошена Петром Порошенком політика деолігархізації не торкнулась Ігоря Коломойського, що у підсумку призвело до непевної ситуації із найбільшим банком України – «Приватбанком».

Про це в ефірі програми «Перші про головне. Коментарі» на телеканалі ZIK заявив колишній заступник генерального прокурора України Давід Сакварелідзе.

«Наразі зрозуміло, що Порошенко загрався з Коломойським і «Приватбанком». Коли Президент казав, що готовий почати боротьбу проти олігархів, я йому повірив і готовий був долучитись до цієї боротьби. Йому повірили чимало людей. Однак, потім я зрозумів, що це неправда: згодом Порошенко і Коломойський потиснули один одному руки. Вони розмовляють однією мовою, вони є представниками одного класу, вони в однаковий спосіб вибудовували свої бізнесові імперії», – сказав Сакварелідзе.

На його переконання, ще рік тому націоналізація «Приватбанку» могла би відбутись гладко.

«Нині у держави немає ресурсів, щоби гарантувати збереження вкладів 17-ти мільйонам українців, котрі є клієнтами банку. Однак, замість того, щоби повертати виведені Коломойським гроші з-за кордону, у нас ведуть з ним перемовини в уряді та в адміністрації Президента», – обурився екс-заступник очільника ГПУ.

Як повідомило «Главкому» джерело з оточення власника Коломойського, всі домовленості відбувалися ще два місяці тому, зараз просто піднявся інформаційний галас. «У нас все спокійно, ніякої паніки немає, я ж сам тримаю гроші в Приватбанку, – запевнив «Главком» співрозмовник.

Як відомо, Приватбанк є найбільшим банком в Україні. За даними НБУ на 1 липня 2016 року, за розмірами активів він посів перше місце серед 101 чинного банку з капіталом 268,9 млрд грн. 41,66% акцій банку належать бізнесменові Ігорю Коломойському, ще 33,2525% - його бізнес-партнеру Геннадію Боголюбову.

Читайте також статтю «Главкома» «Націоналізація» Приватбанку. Як тягнуть бегемота з болота»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: