Санкції ЄС проти Росії будуть збережені, незважаючи на позицію окремих політиків - експерт

Санкції ЄС проти Росії будуть збережені, незважаючи на позицію окремих політиків - експерт
ua.112.ua

Мінські домовленості не виконуються Росією, тому санкції буде продовжено

Європейський Союз продовжить санкції проти Росії до січня наступного року. Таку думку в коментарі «Главкому» висловив аналітик Олег Бєлоколос, експерт «Майдану закордонних справ».

«Справа в тому, що є чітке зобов’язання лідерів країн Великої сімки: в Токіо на останній зустрічі було чітко прив’язано виконання Мінських домовленостей та збереження санкцій. Є розуміння загальне, що Мінські домовленості не виконуються Росією, тому санкції буде продовжено», - зазначив він.

«Окремі позиції окремих політиків, можливо, відображають якійсь партійні преференції або особисті точки зору, але спільна позиція Європи полягає на сьогодні в тому, що санкції будуть збережені», - підкреслив він.

Бєлоколос також додав, що можливий вихід Великобританії з Євросоюзу «неодмінно посилюватиме позиції так званих євроскептиків, переважна більшість яких є прихильниками нормалізації відносин з Росією».

«Таким чином, можлива ситуація, коли ці євроскептики зміцнюватимуть свої позиції. Це не може не турбувати Україну», - підкреслив він.

Як раніше повідомлялось, комітет Постійних представників країн-членів ЄС (COREPER) планує у вівторок, 21 червня, розглянути питання продовження секторальних санкцій проти Росії у зв'язку з її діями в Україні.

Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив, що санкції проти Росії будуть продовжені ще на півроку.

Юнкер нагадав, що минулого тижня був у Росії на Петербурзькому міжнародному економічному форумі і зустрічався з президентом РФ Володимиром Путіним. «Під час своїх зустрічей з ним і у своєму виступі я дуже чітко сказав, що Мінські угоди мають виконуватися. Простіше кажучи, чим більше Мінські угоди виконуються, тим більше санкцій знімається», - сказав він.

У свою чергу, міністр закордонних справ Австрії Себастьян Курц вважає, що Євросоюзу вже час шукати точки дотику з Москвою. Голова дипвідомства напередодні заявив, що санкції потрібно скасовувати за кожен зроблений крок щодо реалізації Мінських домовленостей.

Також міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр переконаний, що Європейський Союз повинен поступово, поетапно відмовлятися від санкцій, введених проти Росії у зв'язку з кризою в Україні, якщо є суттєвий прогрес у мирному процесі на Донбасі. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: