Савченко прокоментувала справу «айдарівця» Лихоліта

Савченко прокоментувала справу «айдарівця» Лихоліта
Фото з відкритих джерел

Нардеп вважає, що справи про злочини, скоєні у зоні АТО, має розглядати військовий трибунал

Народний депутат України від «Батьківщини» Надія Савченко заявила, що злочини, які відбуваються у зоні проведення антитерористичної операції, мають розглядати спеціалізовані суди або військовий трибунал, повідомляє телеканал «112 Україна».

Савченко також прокоментувала справу бійця «Айдару» Валентина Лихоліта.

«Те, що зараз відбувається з Лихолітом, і взагалі, все, що відбувається в Україні з судовими системами по справам АТО і учасників АТО – це вже носить блокове підґрунтя. Це не можна вирішити по кожному окремо в ручному режимі. До мене надходить багато таких заяв і запитань. Я зараз намагаюся все це вирішити законними методами, змінами і нововведеннями в закон», - вважає вона.

«Я розумію, що з деякими справами, бажано, щоб був спецсуд, військовий трибунал. Тому що не можна розглядати справи, які відбувалися в зоні АТО, так, як це роблять кримінальні суди. Є розгалуження: є військові злочини і цивільні злочини», - додала Савченко.

Як повідомлялось, Печерський районний суд Києва напередодні обрав для Валентина Лихоліта запобіжний захід у вигляді 2 місяців утримання під вартою. Йому інкримінують скоєння злочинів за шістьма статтями Кримінального кодексу, зокрема бандитизм і розбій. Захист називає справу сфальсифікованою.

Після оголошення судом рішення щодо запобіжного заходу прихильники Лихоліта, серед яких – і низка депутатів Верховної Ради – заблокували його виведення з зали суду. Вони вимагають звільнити «айдарівця».

Генпрокурор Юрій Луценко зазначив, що бере справу на особистий контроль. на момент затримання проходив службу у 72-й бригаді. «Айдар» як добровольчий батальйон базувався у Луганській області. Зараз це військове формування входить до складу Збройних сил України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: