Савченко розповіла про прогрес в переговорах щодо звільнення полонених

Савченко розповіла про прогрес в переговорах щодо звільнення полонених
Фото korrespondent.net

Щоб звільнити наших полонених на Донбасі, треба йти з політики й конкретно займатися людьми, - нардеп

Депутат Надія Савченко заявила, що в переговорах про звільнення полонених із представниками бойовиків на Донбасі є просування. «Так, процес зрушився», – сказала вона в інтерв'ю «Апострофу».

Однак подробиці Савченко розкривати не стала: «Я можу констатувати, що є зрушення й переговори будуть. Більше я вам нічого не можу прокоментувати. Тому що все, що вилітає в медіапростір, дуже швидко спотворюється».

На запитання, чи задоволена вона ходом подій і тим, як ці переговори розвиваються, Савченко відповіла: «Могло бути й швидше, якби не заважали, але, у принципі, задоволена».

На запитання про міжнародний комітет зі звільнення політв'язнів депутат відповіла, що він повинен займатися звільненням українців із ув’язнення в Росії. «Це дещо інша робота. Хоча і там, і там захоплені й перебувають під катуваннями наші люди. Але треба розділяти два фактори: військовополонені, які перебувають на Донбасі, і ті політв'язні, які перебувають у Росії», – зазначила Савченко.

За її словами, потрібні «зовсім інші підходи». «Питання політв'язнів – це рівень домовленостей між президентами. А також – допомоги й тиску з боку світового співтовариства й світових політиків», – сказала Савченко.

 «Щоб звільнити наших полонених на Донбасі, треба йти з політики й конкретно займатися людьми. Потрібно почати видачу військовополонених, які зараз перебувають у нас, щоб забрати тих, які залишається на окупованій території», – вважає вона.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: