Савченко в суді розповіла, як її перевозили в Росію

Савченко в суді розповіла, як її перевозили в Росію

«Нивою» мене довезли до терикону. Потім на мене одягли пов’язку, щоб я не бачила людей, - розповіла нардеп

У Подільському районному суді Києва за обвинуваченням ватажка «ЛНР» Ігоря Плотницького потерпіла Надія Савченко повідомила, що в Російську Федерацію її перевозили шістьма автомобілями, передає УНН.

У суді Савченко повідомила, що у полоні на Луганщині вона перебувала з 17 червня 2014 року, а через тиждень, о п’ятій годині вечора 23 червня, її почали перевозити до Росії. «Перевозили мене шість машин протягом шести годин», - сказала вона.

Савченко розповіла, що спочатку на Луганщині її посадили у «четвірку» і одягли кайданки. В цьому авто були озброєні сепаратисти. Далі поїхали в напрямку Ізвариного. «Четвірка» не могла проїхати територією запущених шахт, тому на них чекала вже «Нива».

«Нивою» мене довезли до терикону. Потім на мене одягли пов’язку, щоб я не бачила людей, які знаходяться в автомобілі… На Ізварино мене чекала інша машина, це «УАЗік». Вони не могли проїхати, бо там були окопи. Мене передали в ручному режимі російським військовим. Вони мене пересадили у спецавтомобіль… На кордоні мене пересадили у «дев’ятку». Ці хлопці мене довезли до кілометра. Зупинилися на посту ДАІ, які викликали ФСБ через нібито незаконний перетин кордону», - розповіла Савченко.

«Якщо до 23 числа (з 17 червня до 23 червня 2014 року – ред.) це можна вважати полоном, то після 23 числа, це називається прямим викраденням людини», - підкреслила нардеп.

Нагадаємо, 31 серпня 2016 року колегія суддів Подільського райсуду Києва задовольнила клопотання столичної прокуратури про розгляд кримінального провадження стосовно Плотницького за спеціальною процедурою, без участі обвинуваченого.

Плотницький обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч.2 ст.258 (терористичний акт) та ч.3 ст.332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: