СБУ накрила міжрегіональну мережу фальшивомонетників

СБУ накрила міжрегіональну мережу фальшивомонетників
Фальшиві долари США

Високоякісний друк банкнот номіналом $100 та $50 фальшивомонетники здійснювали у промислових масштабах

Співробітники підрозділу контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ знешкодили на Тернопільщині міжрегіональне злочинне угруповання, що спеціалізується на виготовленні та збуті підробок іноземної валюти в особливо великих розмірах. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

«Високоякісний друк банкнот номіналом 100 та 50 доларів США фальшивомонетники здійснювали у промислових масштабах із використанням обладнання одного із поліграфкомбінатів Західної України. Підробки містили чимало загальновідомих захисних елементів, що відображалися навіть під ультрафіолетовим світлом», - йдеться в повідомленні.

Оперативники Тернопільського управління СБУ спільно з поліцією та прокуратурою затримали двох організаторів угруповання під час виготовлення чергової партії підробної готівки.

Правоохоронці провели 15 обшуків у помешканнях та офісах ділків. Вилучено банкноти з ознаками підроблення, а також численні знаряддя та витратні матеріали для виготовлення фальшивок, зокрема: кліше, прозорі плівки із зображеннями банкнот, спеціально підготовлені аркуші паперу з нанесеною розміткою контурів купюр, комп’ютерну техніку тощо.

На станки та обладнання поліграфічного комбінату, що використовувалися фальшивомонетниками, накладено арешт.

За попередньою оцінкою фахівців, вдалося запобігти підробленню та потраплянню у відкритий обіг валюти на понад $6 млн.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 199 (виготовлення підроблених грошей) Кримінального кодексу України.

Слідство триває.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: