СБУ перекрила багатомільйонні поставки продуктів до «ДНР» та «ЛНР»

СБУ перекрила багатомільйонні поставки продуктів до «ДНР» та «ЛНР»
Вилучені під час обшуку в Харкові документи
Служба безпеки України, Facebook

Організатори використали схему так званого «перерваного транзиту» через Росію

Співробітники Служби безпеки спільно з прокуратурою перекрили механізм багатомільйонних поставок продуктів харчування до «ДНР» та «ЛНР», повідомляє прес-служба СБУ.

Згідно з заявою, організатори використали схему так званого «перерваного транзиту» через Росію. Використовуючи реквізити 15 фіктивних підприємств, вони закуповували продукти харчування в українських виробників та нібито експортували харчі до країн Близького Сходу через митну територію Росії.

Після перетину українсько-російського кордону вантажівки з товаром прямували на окуповані терористами території Донецької та Луганської областей.

За даними СБУ, з початку 2017 року зловмисники у такий спосіб транспортували до «ДНР/ЛНР» продукції на більше ніж 50 млн грн.

Служба безпеки стверджує, що частина грошей отриманих від реалізації продукції йшла безпосередньо ватажкам бойовиків.

Оперативники СБУ провели у Харкові обшуки в офісах та вдома у фігурантів справи. Виявлено печатки фіктивних підприємств, документацію, яка підтверджує здійснення торговельних операцій з «ДНР/ЛНР», та митні декларації про проходження «кордону» з псевдореспубліками.

Також знайдено документи, які свідчать про отримання з бюджету відшкодування податку на додану вартість у розмірі більше ніж 6 млн грн за «експортні поставки».

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: