СБУ припинила нелегальні перевезення пасажирів на окуповані території через Росію

СБУ припинила нелегальні перевезення пасажирів на окуповані території через Росію

Зловмисники здійснювали перевезення пасажирів автобусами з окупованого Луганська до Одеси та назад через українсько-російський кордон.

Служба безпеки України повідомила, що припинила протиправну діяльність організованого угруповання, яке налагодило нелегальні пасажирські перевезення з окупованих територій на Донбасі через непідконтрольну ділянку державного кордону України.

Зловмисники здійснювали перевезення пасажирів автобусами з окупованого Луганська до Одеси та назад, при цьому, щоб уникнути перетину лінії розмежування, маршрут пролягав через українсько-російський кордон, зокрема, через тимчасово непідконтрольні державним органам України пункти пропуску на кордоні з Росією, - повідомили в СБУ. При цьому перевізники ще й сплачували «податки» до бюджету збройного сепаратистського угруповання «ЛНР».

Як мовиться в повідомленні, співробітники СБУ спільно з Національною поліцією та органами прокуратури затримали на Харківщині організатора нелегального бізнесу та трьох учасників угруповання, яке здійснювало ці перевезення. Під час обшуків правоохоронці вилучили схему маршруту автобуса, погоджену з так званим «міністерством транспорту» угруповання «ЛНР», посадкові талони, печатки зареєстрованих у керівництві угруповання підприємств, свідоцтва платників податків «ЛНР» тощо.

Наразі зловмисникам оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене організованою групою або вчинене з корисливих мотивів). Триває досудове слідство.

Відповідно до чинного українського законодавства, в’їзд на окуповані нині території України і виїзд із них можливий тільки через визначені пункти пропуску на фактичній лінії розмежування, при цьому іноземці й особи без громадянства мають отримувати для цього спеціальний дозвіл.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: