СБУ викрило провайдера, який надавав послуги в окупованому Криму

СБУ викрило провайдера, який надавав послуги в окупованому Криму

Підприємство продовжувало надавати телекомпослуги на території півострова, що заборонено законодавством України

Співробітники Служби безпеки України перекрили несанкціонований канал зв'язку з тимчасово окупованим Кримом, який міг контролюватися російськими спецслужбами, повідомляє прес-центр СБУ.

«Правоохоронці встановили, що одне з українських підприємств телекомпослуг передало у користування російським провайдерам частину свого обладнання та мережі в анексованому Криму. Трафік з півострова надходив на технічний майданчик компанії на території України, через який забезпечувався телефонний зв'язок Криму з Росією та невизнаною Придністровською Молдавською Республікою. Фактично підприємство продовжувало надавати телекомпослуги на території півострова, що заборонено законодавством України», - зазначають у спецслужбі.

За наявною у СБУ інформацією, завдяки протиправним діям службовців підприємства російські спецслужби отримали можливість для несанкціонованого втручання у роботу телекомунікаційних мереж українських операторів зв'язку. Під час обшуків у технічних та офісних приміщеннях підприємства телекомпослуг оперативники виявили серверне обладнання, яке використовувалося для маршрутизації трафіку з АР Крим. У комерсантів також вилучено значну суму готівки.

Відкрито кримінальне провадження  за ст.111 та ст.361 Кримінального кодексу України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: