Сенатори закликали президента США припинити домовлятися з Асадом і Путіним

Сенатори закликали президента США припинити домовлятися з Асадом і Путіним

Законодавці підкреслили, що після загибелі понад 400 тис. цивільних сирійців зрозуміло, що Росія і Сирія не зацікавлені в дипломатії

Сенатори-республіканці Джон Маккейн і Ліндсі Грем жорстко розкритикували дипломатичні підходи «без важелів» адміністрації Обами щодо врегулювання ситуації в Сирії та закликали президента «зробити кроки», щоб припинити війну.

Про це йдеться у спільній заяві двох законодавців, оприлюдненій в понеділок, повідомляє Укрінформ.

«Політика президента Обами в Сирії продовжує доводити жахливе підтвердження визначення Ейнштейна про божевілля: робити те саме знову і знову, чекаючи різні результати», – наголошується в документі.

Кривава бійня в Сирії продовжується, режим припинення вогню зруйновано, констатували сенатори.

«Скільки лікарень, ринків, шкіл, а також дитячих майданчиків мають розбомбити російські і сирійські літаки, перш ніж ми зрозуміємо, що Путін і Асад не зацікавлені у припиненні насильства? Скільки складів з продовольством та гуманітарних конвоїв ООН вони повинні знищити, перш ніж ми зрозуміємо, що Путін і Асад не зацікавлені в наданні допомоги нужденним?»- йдеться в заяві.

Законодавці підкреслили, що після загибелі понад 400 тис. цивільних сирійців зрозуміло, що Росія і Сирія не зацікавлені в дипломатії.

«Путін і Асад не хочуть бути посередниками миру. Вони хочуть виграти війну. І бездіяльність американської сторони допомагає їм зробити це», – наголосили представники Сенату.

Дипломатія за відсутності важелів є рецептом поразки, йдеться в заяві Маккейна і Грема.

«Поки Сполучені Штати не будуть готові зробити кроки, щоб зміни умови на місцях у Сирії, війна, терор, потоки біженців, а також нестабільність продовжуватимуться», – наголошується в документі. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: