Серед «кримських диверсантів» є харків’янин, доля якого невідома – правозахисники

Серед «кримських диверсантів» є харків’янин, доля якого невідома – правозахисники
«Кримський диверсант» Володимир Присіч

Правозахисники вийшли на слід іще одного «кримського диверсанта», який сидить у одному з СІЗО в Росії

У справі «українських диверсантів», затриманих у серпні в Криму, є четвертий фігурант. Імовірно, це харків'янин Володимир Присіч.

Про це заявляє Кримська правозахисна група.

«На даний час доля Присіча точно невідома. Можливо, він знаходиться в СІЗО Сімферополя або в СІЗО «Лефортово» в Москві», - повідомляють правозахисники.

Раніше російські ЗМІ з посиланням на джерела в ФСБ РФ заявляли про дев'ятьох затриманих у Криму «диверсантів».

У програмі телеканалу «Росія-1» чоловік, якого представляють як далекобійника з Харкова Володимира Присіча, розповідає, що нібито він був завербований української розвідкою в січні цього року, їздив по Криму і збирав дані про російську військову техніку.

«Перебуваючи в Криму, я п'ять разів передавав співробітникові ГУР фотографії військової техніки, БРТ, а також радіолокаційних станцій і автомобілів, припаркованих біля військової частини. 9 серпня 2016 року в мене відбулася зустріч із співробітником ГУР в Харкові, в кафе «Кулиничі», де мене попросили перевезти нелегально на територію РФ коробочку розміром 60 на 60 і на 30 сантиметрів», - сказав чоловік.

Кримська правозахисна група припускає, що Присіч міг давати свідчення під тортурами або фізичним і психологічним тиском з порушенням його права на захист.

Раніше експерти Кримської правозахисної групи зафіксували порушення прав людини щодо заарештованих Євгенія Панова, Андрія Захтея і Редвана Сулейманова.

«Зазначені факти і порушення фундаментальних прав і свобод свідчать про те, що затримані громадяни України по «справі українських диверсантів» стали жертвами політично мотивованого кримінального переслідування», - йдеться в заяві Кримської правозахисної групи в вересні цього року.

Правозахисники хочуть допомогти родичам Володимира Присіча і просять зв’язатися з ними.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: