Ще одне українське держпідприємство очолить поляк

Ще одне українське держпідприємство очолить поляк
Павел Станчак

Президентом «Укртрансгазу» стане Павел Станчак

Наглядова рада національної акціонерної компанії «Нафтогаз Україна» одностайно погодила обрання Павла Юзефа Станчака на посаду президента публічного акціонерного товариства «Укртрансгаз». Про це повідомляє прес-центр «Нафтогазу».

Зазначається, що «Нафтогаз», як власник 100% акцій «Укртрансгазу», затвердить це рішення відповідно до вимог статутів обох компаній.

«Павел Юзеф Станчак понад 25 років працює в галузі транспортування, розподілу та зберігання газу. У 2003-2004 роках у PGNiG відповідав за відокремлення функції оператора газотранспортної системи та утворення незалежного оператора ГТС Польщі Gaz-System S.A. Він продовжував працювати на посаді технічного директора – члена правління Gaz-System до 2008 року, де відповідав за розробку та виконання інвестиційних планів, поточну технічну підтримку газотранспортної системи, координацію процесів отримання дозволів та ліцензій з відповідними державними регуляторами та органами» , – повідомили в «Нафтогазі».

Зараз Станчак працює технічним директором – членом правління PGNiG Technologie S.A. та відповідає за проектування та будівництво нових газопроводів.

Павел Юзеф Станчак народився у 1963 році, здобув інженерно-технічну освіту в інституті ім. Еміліана Конопчинського , закінчив Варшавський технологічний університет, Головний торговельний інститут, отримав ступінь МВА у Бредфордському університеті та Академії Леона Козмінського.

Нагадаємо, в лютому «Нафтогаз» відсторонив від посади президента «Укртрансгазу» Ігоря Прокопіва. Тоді зазначалося, що при проведенні аудиту незалежною фірмою Deloitte & Touche було виявлено низку порушень під час офіційної перевірки рахунків «Укртрансгазу». Управління компанією взяв на себе перший віце-президент Мирослав Хімко.

Як відомо, нині «Укрзалізницю» очолює поляк Войцех Балчун.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: