Щоб погасити борги із зарплат шахтарям, необхідно погодження комітету Ради, - Мінфін

Щоб погасити борги із зарплат шахтарям, необхідно погодження комітету Ради, - Мінфін
Фото espreso.tv

На зарплати шахтарям додатково виділено 200 млн грн шляхом перерозподілу коштів за бюджетними програмами Міненерговугілля

Міністерством фінансів своєчасно вжиті всі можливі заходи для погашення заборгованості по виплаті заробітної плати шахтарям, тепер необхідно отримати погодження від бюджетного комітету Верховної Ради. Про це йдеться у коментарі відомства, оприлюдненому на сайті Мінфіну.

«Згідно з рішенням уряду, на зарплати шахтарям додатково виділено 200 млн грн шляхом перерозподілу коштів за бюджетними програмами Міненерговугілля. Відповідно, потрібне погодження комітету Верховної Ради України з питань бюджету. Відповідно до Бюджетного кодексу, без погодження профільного комітету, не можуть бути спрямовані на виплату заробітної плати. Тому після отримання відповідного листа погодження кошти будуть виділені за призначенням», - йдеться в повідомленні.

Разом з тим, відзначено, що Мінфін виступав проти такого перерозподілу видатків держбюджету, оскільки переважна частина виділених коштів (155 млн грн) буде перерозподілена з програми закриття п'яти нерентабельних шахт. Тобто гроші, які планувалося виділити на закриття збиткових шахт, зараз будуть використані на погашення заборгованості по виплаті зарплати шахтарям, пояснили у фінансовому відомстві.

«Ця проблема має системний характер і пов'язана з неефективним використанням бюджетних коштів. Очевидно, що в Україні продовжують фінансуватися збиткові галузі, які вже давно потребують реформування. І вугільна галузь – не виняток, що в черговий раз доводить, що склалася зараз ситуація. Оптимальним напрямком для вирішення проблеми збиткової роботи вугільних шахт буде ефективне реформування вугільної галузі і виведення їх на беззбиткову роботу», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ряд шахт ДП «Селидіввугілля» та «Красноармійськвугілля» припинив роботу через затримки виплати зарплат. У зв'язку з цим 4 серпня п'ятеро шахтарів оголосили голодування у будівлі Міністерства енергетики та вугільної промисловості України. 9 серпня один з голодуючих шахтарів спробував вчинити акт самоспалення, зараз він перебуває в лікарні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: