Британський міністр розповіла, чи зможуть отримати особливий статус в ЄС Шотландія і Північна Ірландія

Британський міністр розповіла, чи зможуть отримати особливий статус в ЄС Шотландія і Північна Ірландія
ednistinfo.com

У британському уряді кажуть, що членство в ЄС - питання національне

Після виходу Великобританії з Європейського союзу Шотландія і Північна Ірландія не зможуть отримати особливий статус в спільноті. Про це заявила британський міністр у справах Північної Ірландії Тереза Віллерс, пише ТАСС.

«Правила ЄС дуже прості, членство можливо на державному рівні. Це національне питання, неможливо, щоб частина країни була в Євросоюзі. Рішення було прийнято, люди проголосували за вихід Сполученого Королівства з ЄС, цей вибір буде врахований», - сказала міністр.

На референдумі, що відбувся 23 червня у Великій Британії, перемогли євроскептики - 51,9% британців проголосували за вихід королівства з Євросоюзу, проти висловилися 48,1%.

При цьому населення Шотландії і Північної Ірландії прагнуло збереження Сполученого Королівства в складі ЄС. В результаті глава шотландського уряду Нікола Стерджен заявила про намір провести другий референдум про незалежність регіону. Місцеві спостерігачі говорять про можливе зростання сепаратистських настроїв і в Північній Ірландії на тлі результатів плебісциту.

Референдум носив рекомендаційний характер. Це означає, що теоретично результати волевиявлення можуть бути винесені на розгляд парламенту, який може як погодитися з народним думкою, так і прийняти протилежне рішення. Прем'єр Великобританії Девід Кемерон вже пообіцяв виконати волю британського народу, оголосивши, що покидає пости лідера Консервативної партії і глави уряду.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: