Штайнмаєр розчарований станом виконання мінських домовленостей

Штайнмаєр розчарований станом виконання мінських домовленостей

Голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр висловив розчарування станом виконання мінських угод

На неформальній зустрічі міністрів закордонних справ країн-учасниць Організації з безпеки і співпраці в Європі, що відбулася в німецькому Потсдамі, значну увагу приділили становищу в Україні. Так, чинний голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр висловив розчарування станом виконання мінських домовленостей про врегулювання на сході України, передає «Радіо Свобода».

Штайнмаєр, який прийняв зустріч, привітав важливу роль організації в роботі Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання на частині українського Донбасу і самовіддану працю її Спеціальної моніторингової місії в Україні.

«Сьогодні ОБСЄ значно потрібніша, ніж була протягом десятиліть. Після анексії Криму, після конфлікту на сході України вона є нині єдиною інституцією в Європі, де, незважаючи на ці конфлікти, далі триває найчастіше зіткнення і завжди суперечливий обмін думками між Росією і Заходом», – сказав він.

У цьому зв’язку міністр наголосив, що всі сторони мають повністю гарантувати безпеку членів місії ОБСЄ і їхній безперешкодний доступ по всій території України, включно з зоною конфлікту. Штайнмаєр також привітав зобов’язання сторін дотримуватися припинення вогню на початку нового навчального року і висловив сподівання, що це перемир’я стане постійним.

При цьому він висловив розчарування станом виконання мінських домовленостей про врегулювання на сході України. Але, заявив Штайнмаєр, доки всі сторони конфлікту вважають ці домовленості за основу для переговорів, відходити від них не можна, а, навпаки, треба просуватися з їхнім виконанням.

Організація з безпеки і співпраці в Європі, в якій цього року головує Німеччина, бере участь у зусиллях для врегулювання конфлікту на частині Донбасу, зокрема, через діяльність Тристоронньої контактної групи, а також через роботу її Спеціальної моніторингової місії в Україні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: