Штайнмаєр розкритикував Трампа за політику щодо ЄС

Штайнмаєр розкритикував Трампа за політику щодо ЄС
Штайнмаєр про відносини зі США: Багато чого мене дратує

У то же час Штайнмаєр зауважив, що німецької демократії «не існувало б без американців»

Федеральний президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр (Frank-Walter Steinmeier) розкритикував політику президента США Дональда Трампа щодо Євросоюзу. За всю історію трансатлантичних відносин «ще ніколи не було стільки невизначеності», як нині, зазначив він в інтерв'ю другому телеканалу німецького телебачення ZDF, оприлюдненому в неділю, 23 липня.

Водночас Штайнмаєр зауважив, що німецької демократії «не існувало б без американців», а розвиток економіки не відбувся б без «Плану Маршалла».

«Із огляду на це я не раджу нам викидати все за борт, хоча я визнаю, що багато чого мене дратує», - констатував президент Німеччини. Він додав, що твердо переконаний: не всі у Сполучених Штатах «забули про значення трансатлантичних відносин».

Нагадаємо, нещодавно Дональд Трамп розкритикував Німеччину через її значний профіцит у торгівлі з США. Він назвав німців «поганими» та пообіцяв покласти край такій ситуації.

Як відомо, канцлер Німеччини Ангела Меркель виступає за відновлення переговорів щодо угоди про вільну торгівлю між Євросоюзом і США.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: