Шуфрич каже, що Москва не зможе змусити «ДНР» та «ЛНР» повернутися в Україну

Шуфрич каже, що Москва не зможе змусити «ДНР» та «ЛНР» повернутися в Україну
Нардеп від Опозиційного блоку Нестор Шуфрич
Фото: Станіслав Груздєв, Главком

Шуфрич запевняє, що Росія реально хоче реінтегрувати території окупованого Донбасу в Україну

Народний депутат від Опозиційного блоку Нестор Шуфрич вважає, що Москва не зможе змусити «ДНР» та «ЛНР» повернутися в Україну

Про це в інтерв’ю «Главкому» заявив сам парламентар.

«Влада давно мала б піти, якби розуміла свою відповідальність. А ними сьогодні керує страх відповідальності за скоєне. Я сподіваюся на активізацію США та на їхнього нещодавно призначеного представника Курта Волкера. Я не потрапив на зустріч із ним, але мені передали, що, безумовно, він сконцентрувався на відповідальності Росії в цьому протистоянні, але при цьому заявив, що українська влада не повинна забувати, що по той бік межі конфронтації – українці. І вони мають відчувати себе українцями», - заявив Шуфрич.

Він вважає, що рішення 2015-2017 років про транспортну, економічну, соціальну блокади окупованого Донбасу є неприйнятними.

«А я завжди називав їх помилковими і такими, що призведуть до відторгнення цих територій. Ще один приклад. 2014 року я багато відвідував Донецьк і Луганськ. За соцдослідженнями, 74% мешканців тих територій бачили себе в Україні. Сьогодні – 21%. Після блокади Донбасу, в тому числі призупинення пенсійного забезпечення, там із 2015-го були створені власні інститути влади. Українська влада не мала права цього дозволити. Сьогодні ж ці інститути влади на території так званих «ДНР» і «ЛНР» перезавантажують економіку, запускають металургійні комбінати. І я не впевнений, що в Москві зможуть їх змусити повернутися в Україну. І остання заява Захарченка тільки підтверджує мої побоювання (заява Захарченка про «Малоросію» пролунала після того, як відбулося інтерв’ю – ред.)», - зазначив нардеп.

Шуфрич запевняє, що Росія реально хоче реінтегрувати ці території (окупований Донбас, - ред.) в Україну.

«Реально хочуть. При цьому жорстко наполягають на захисті жителів регіону і недопущення репресій щодо них. Звісно, десь інсайдом стає питання Криму, але ми зараз говоримо про Донбас. Природа цих питань абсолютно різна. В моєму розумінні, Москва готова сприяти реінтеграції Донбасу в Україну на даному етапі. Не знаю, що буде завтра», - резюмував депутат.

Нагадаємо, народний депутат від Опозиційного блоку Нестор Шуфрич раніше заявив, що президент РФ Володимир Путін вплинув на бойовиків «ДНР» і «ЛНР» і не допустив захоплення Маріуполя.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: