Шуфрич вважає, що Порошенко помилився, коли в 2014-му дав команду воювати

Шуфрич вважає, що Порошенко помилився, коли в 2014-му дав команду воювати
Нардеп Нестор Шуфрич

Шуфрич переконаний, що конфлікт можна було погасити, внісши зміни до Конституції

Народний депутат від Опозиційного блоку Нестор Шуфрич вважає, що президент України Петро Порошенко зробив велику помилку, наказавши воювати на Донбасі. Про це він заявив в інтерв’ю «Главкому».

«В ніч, коли президентом обрали Порошенка, він сказав, що АТО має бути завершена за тиждень, і наступного дня полетіла бойова авіація», - сказав Шуфрич.

Він розповів, що в кулуарах чув, як Олександр Турчинов «сильно обурювався, що Порошенко, не ставши де-юре президентом, при в.о. головнокомандувача дає прямі команди начальнику Генштабу воювати». «Я пам’ятаю, як Турчинов переживав за кожного загиблого і намагався зробити все, щоб цей конфлікт закінчився. Може, його надмірна обережність і стала причиною, як сьогодні кажуть, м’яких рішень. Важко оцінити, чи правильні це були рішення, чи помилкові. Але те, що він не хотів розгортати фронтальне протистояння – це точно», - сказав Шуфрич.

За його словами, «Гелетей і ще два-три придурки в оточенні Порошенка переконали його, що він зможе провести бліцкриг». «І він у це повірив. Донецьк просив мізер – саме те, що сьогодні просять Садовий чи Кличко та сотні інших керівників самоврядування. В рамках закону про децентралізацію ми могли цей конфлікт погасити – внести мінімальні зміни до Конституції. Вони навіть не просили автономію, хіба що їх називали б не областями, а краєм, і це не було принциповим», - вважає Шуфрич.

Нагадаємо, Шуфрич раніше заявив, що президент РФ Володимир Путін вплинув на бойовиків «ДНР» і «ЛНР» і не допустив захоплення Маріуполя.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: