Шуляк визнав, що відправив на Майдан спецпризначенців з Криму та Донецька

Шуляк визнав, що відправив на Майдан спецпризначенців з Криму та Донецька
Станіслав Шуляк

За словами екс-командувача, були підняти підрозділи з Криму, Донецька, а також Івано-Франківська та Олександрії

Спеціальній підрозділ «Омега», який має право на вогнепальну зброю без додаткових наказів, був задіяний під час Євромайдану для можливого «захисту від мітингувальників», зокрема відкомандировані були підрозділи з Криму і Донецька. Про це заявив екс-командувач Внутрішніх військ Станіслав Шуляк під час відеодопиту у справі щодо п’яти екс-співробітників «Беркуту», підозрюваних в злочинах проти Євромайдану.

Крім того, за його словами, були підняти підрозділи з Івано-Франківська та Олександрії. Водночас він не зміг підтвердити, що співробітники «Омеги» виїжджали на чергування в Києві зі зброєю.

Як повідомлялось, на початку засідання суду Шуляк зазначив, що проживає в окупованому Криму, в м. Сімферополі.

Під час допиту він заявив, що не віддавав наказу на застосування спецзасобів проти учасників Євромайдану. Шуляк також стверджував, що координацію дій правоохоронців під час Майдану здійснювало Головне Управління МВС міста Києва. 

Нагадаємо, що Шуляк виступає в ролі свідка у справі щодо п'яти колишніх бійців «Беркута», яких звинувачують у причетності до масових розстрілів на вулиці Інститутській в лютому 2014 року.

28 лютого 2014 року ГПУ направила подання до МВС України та СБУ щодо негайного затримання осіб, які причетні до масових вбивств активістів у центрі міста Києва в період з 18 по 22 лютого 2014 року. У цьому списку опинився також Станіслав Шуляк.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: