Сили АТО можуть повернути важке озброєння на передову – штаб

Сили АТО можуть повернути важке озброєння на передову – штаб

У разі агресивних дій окупантів українське командування завжди залишає за собою право на ведення вогню у відповідь на ураження, зазначив полковник Лисенко

Командування АТО може ухвалити рішення про повернення до лінії фронту на бойові позиції важкого озброєння у разі наступальних дій чи масованих обстрілів з боку бойовиків.

Про це заявив на брифінгу речник Міністерства оборони з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

«У разі агресивних дій окупантів українське командування завжди залишає за собою право на ведення вогню у відповідь на ураження. Також у випадку особливо нахабних дій противника, що супроводжуються веденням щільного вогню з важкого озброєння, спробами наступальних дій, що призводить до втрат у лавах Збройних сил України, керівництво АТО може ухвалити рішення про підведення до лінії фронту на бойові позиції та застосування танків, мінометів, артилерії та іншого озброєння для збереження лінії розмежування»,- сказав Лисенко.

Як повідомлялось, за добу в зоні АТО загинули троє військових, дев'ятеро поранено.

На луганському напрямку, неподалік Новотошківського, бойовики застосовували міномет калібру 120 міліметрів. А українські укріплення в районі Золотого, Троїцького та Новозванівки обстрілювали із озброєння БМП, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. В результаті одного з таких обстрілів під Новоолександрівкою, ще один український боєць отримав поранення. 

На донецькому напрямку напружена ситуація і далі зберігається на околицях Авдіївки та на шахті Бутівка. Тут увечері бандити активно застосовували міномети різних калібрів, гранатомети, кулемети і стрілецьку зброю.

«Практично на кожен обстріл з боку незаконних збройних формувань наші бійці відкривали щільний вогонь на ураження. Наразі втрати ворога уточнюються», - додають у штабі АТО. 

Загалом за минулу добу бойовики 28 разів порушили перемир’я:  троє українських військових загинули, ще восьмеро отримали поранення, один – бойову травму.

Як повідомляв «Главком», вчора близько 04:00 незаконні збройні формування розпочали обстріл українських укріплень неподалік Мар’їнки. У відповідь сили АТО накрили противника щільним вогнем. В ході цього протистояння одне з озброєнь ЗСУ вийшло з ладу та розірвалось. Внаслідок цього трагічного інциденту двоє українських військових загинули, п'ятеро – дістали поранення .

Нагадаємо, ОБСЄ закликає відкрити КПВВ «Золоте», натомість бойовики ігнорують звернення.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: