Силовики запобігли вбивству екс-ФСБшника, який перейшов на бік України (оновлено)

Силовики запобігли вбивству екс-ФСБшника, який перейшов на бік України (оновлено)
Екс-офіцер ФСБ Російської Федерації Ілля Богданов

Операція з викрадення Богданова керувалася з Росії

Служба безпеки разом із ГПУ та Нацполіцією запобігли викраденню і вбивству екс-офіцера ФСБ Російської Федерації Іллі Богданова, який в 2014 році перейшов на бік України. Про це на брифінгу повідомив глава СБУ Василь Грицак.

«Операція, яку ми провели, пов'язана з намірами організованої злочинної групи, керованої з Росії, організувати викрадення та вбивство сьогодні мирного громадянина України», – повідомив Грицак.

«Ми отримали інформацію про наміри переправити його до Росії. Ми створили потужну групу і відправили її на Харків, оскільки на той момент Ілля Богданов був у Харкові. Знайшовши місце його утримання поблизу кордону, було організовано засідку. Це громадяни України», – зазначив Грицак.

bed

До викрадення блогера Богданова причетний екс-депутат Харківської облради, заявив Грицак.

«До організації  злочину причетний екс-депутат харківської облради, ми захопили його. Довірена особа цього депутата отримала $924 на свій рахунок, це за сам факт викрадення, за подальші кроки теж була окрема плата. Група, яку ми назвали «логісти», контактували з співробітником ФСБ Олександром, це відображено у записах», - сказав він.

Як повідомлялося раніше, до поліції про зникнення чоловіка заявили його друзі. За їхніми словами, Богданов зник 12 листопада.

Зауважимо, у минулому Ілля Богданов був кадровим офіцером російської ФСБ, а у 2014 році перейшов на бік України. За фактом зникнення чоловіка розпочато кримінальне провадження за ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: