Сім’ям загиблих бойовиків на Донбасі не виплачують гроші

Сім’ям загиблих бойовиків на Донбасі не виплачують гроші

Командування військ бойовиків на Донбасі завищує дані щодо бойових санітарних та безповоротних втрат

У з’єднаннях і частинах російських окупаційних військ на Донбасі облік загиблих і поранених військовослужбовців ведеться формально, соціальний захист їхніх сімей практично відсутній, що негативно впливає на морально-психологічний стан особового складу та призводить до збільшення випадків дезертирства. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

«Зокрема, дані штабу 2 АК (Луганськ) ЗС РФ щодо обліку санітарних та безповоротних втрат мають суттєві розбіжності з даними підпорядкованих частин і підрозділів. Інформація щодо членів сімей загиблих та поранених військовослужбовців російських окупаційних військ в більшості випадків відсутня або не відповідає дійсності. Видатки на соціальне забезпечення для сімей вказаної категорії обмежені», - йдеться в повідомленні.

Водночас, за даними української розвідки, комісія Південного військового округу (Ростов-на-Дону) ЗС РФ, яка здійснювала перевірку з’єднань і частин 2 АК, звернула увагу командування корпусу на «завищені» дані щодо бойових санітарних та безповоротних втрат і рекомендувала знизити витрати на грошові компенсації пораненим військовослужбовцям і родинам загиблих в умовах обмеженого фінансування.

Як повідомлялося, російські куратори вимагають від ватажків «ЛНР» скоротити обсяги бюджету, передбаченого на реалізацію так званої «Гуманітарної програми по возз'єднанню народу Донбасу». Це рішення викликало невдоволення серед керівництва «ЛНР» через обмеження ресурсів і жорстких вимог кураторів щодо реалізації «Гуманітарної програми», яка останнім часом стала предметом множинних махінацій з боку «чиновників ЛНР».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: