Сироїд вимагає прийняття нового виборчого закону у зв’язку із е-деклараціями

Сироїд вимагає прийняття нового виборчого закону у зв’язку із е-деклараціями

Політик не може купатися в розкоші, бо він представляє інтереси своїх людей, зазначила депутат

Віце-спікер Верховної Ради Оксана Сироїд в інтерв'ю «Главкому» розповіла, що депутат Юрій Дерев’янко, який подав законопроект «Про розширення сфери фінансового контролю…», яким передбачається е-декларування для громадських активістів, має намір його допрацювати. 

Сироїд розповіла, з яким настроєм читала декларації колег по сесійній залі.

«Те, що я побачила, для мене не стало здивуванням. За багатьма з цих людей я спостерігаю вже дуже багато років. Я прийшла в це приміщення вперше в 1996-му (у 1996 році Сироїд була помічником-консультантом народного депутата Ігоря Юхновського. – «Главком»). І я знала про них набагато більше, ніж інші громадяни. З іншого боку, я побачила, що є немала кількість тих, хто веде стриманий, відповідний спосіб життя. Для мене це добрий показник. У будь-якому випадку те, що декларування відбулося, – це дуже добре. Ми перевіримо, наскільки люди були тими деклараціями розчаровані і роздратовані, на наступних виборів. Мені цікаво, скільки з тих, хто задекларував мільйони готівкою, опиняться в наступному парламенті?», - зазначила Сироїд.

За її словами, її хвилює питання, чи голосуватимуть знову люди «за гречку».

«Саме так. Це одне питання. І друге – це новий виборчий закон. Ви подивіться на мажоритарників і їхні статки. Кого ці люди представляють: своїх виборців чи бізнесові інтереси? Списочники теж нерідко цим грішать. Так. Але у мажоритарників це дуже показово. Та я не особливо вникала в усі декларації. Дивилася тільки, на що звертали увагу журналісти. Насправді, ця надмірна розкіш – це убогість, біда в головах. Політик не може купатися в розкоші, бо він представляє інтереси своїх людей», - заявила депутат.

Сироїд підкреслила, що депутат Юрій Дерев’янко, який подав законопроект «Про розширення сфери фінансового контролю…», яким передбачається е-декларування для громадських активістів, має намір його допрацювати. 

«Наскільки мені відомо, ініціатор законопроекту має намір його допрацювати. Сподіваюсь, що в такій редакції, в якій було запропоновано, його не буде розглянуто і прийнято, бо ці банальна помста депутатів, які пережили сором. Вони показали всі свої принади, подивилися на себе в дзеркало, їм стало соромно, і вони не знайшли нічого кращого, як помститися громадським активістам. Так, ми маємо йти до того, щоб одного дня всі українці декларували свої статки. Але для цього ми маємо пройти певний шлях. Потрібно зробити єдиний реєстр фізосіб, зробити прозору податкову адміністрацію», - заявила депутат.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: