Ситник запевнив, що НАБУ не збирається воювати з ГПУ

Ситник запевнив, що НАБУ не збирається воювати з ГПУ

Голова бюро сподівається на підтримку Луценком антикорупційних ініціатив

Працівники Генпрокуратури били, катували і ретельно допитували колег із Національного антикорупційного бюро. Про це заявив директор НАБУ Артем Ситник, ідеться в сюжеті ТСН.

Він розповів подробиці конфлікту двох силових структур і наголосив, що його підопічні мали судовий дозвіл на стеження за одним з прокурорів. Але працівники Генпрокуратури дізналися про це, захопили детективів і майже півдоби утримували їх у своїх кабінетах і навіть у підвалах ГПУ. Звільнили працівників антикорупційного бюро лише у суботу.

За фактом конфлікту порушено кримінальне провадження за низкою статей, зокрема за незаконне викрадення, замах на порушення недоторканості житла, зловживання службовим становищем і навіть пов'язаних із катуванням. При цьому Ситник наголосив, що жодної війни між ГПУ і НАБУ немає, як і між керівництвом обох органів.

«Цей інцидент не вплине на співпрацю між двома структурами, на взаєморозуміння між керівництвом. Я хотів би підтримати Юрія Віталійовича Луценка в його прагненні разом з нами активно включитися в подолання корупції. Війна між правоохоронними органами зараз нікому не потрібна. У нас є своя сфера відповідальності, і ми по ній працюємо. І якщо ми будемо з кимось воювати, ми просто будемо відволікатися на цю війну», - пояснив керівник бюро.

Нагадаємо, НАБУ продемонструвало відео свідчень своїх потерпілих. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: