Скандал із турбінами Siemens: Німеччина попередила Росію про погіршення відносин

Скандал із турбінами Siemens: Німеччина попередила Росію про погіршення відносин
ФРН нагадала Росії про запевнення Путіна

Берлін кілька разів звертав увагу Москви на порушення санкційного режиму

Міністерство закордонних справ Німеччини попередило Російську Федерацію про погіршення відносин між країнами після скандалу з поставками газових турбін німецького концерну Siemens до окупованого Криму, передає Bild am Sonntag з посиланням на представника МЗС Німеччини.

Зокрема, представник німецького МЗС заявив, що Берлін кілька разів звертав увагу Москви на порушення санкційного режиму і протиправні дії російських компаній. Також наголошується, що президент Росії Володимир Путін обіцяв, що турбіни Siemens не будуть використовуватися на окупованому півострові.

«Уряд знову нагадав Росії про ці запевнення і вказав, що таке масове порушення санкцій може погіршити відносини між Німеччиною і Росією», - повідомив представник МЗС Німеччини.

Як повідомлялося, про те, що турбіни незаконно ввезли з Росії до Криму для використання на електростанціях, стало відомо на початку липня 2017 року. Після цього Siemens подав до суду в Москві позови на три російські компанії, ймовірно, причетні до цього.

Російська сторона заявляє, що доставлені до Криму турбіни російського виробництва.

Санкції Євросоюзу забороняють європейським компаніям постачати будь-яке обладнання і продукцію, а також послуги до окупованого Росією Криму.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: