Співробітники «Борисполя», які на «відкатах» заробили чверть мільйона, оштрафовані на 25 тис.

Співробітники «Борисполя», які на «відкатах» заробили чверть мільйона, оштрафовані на 25 тис.
Міжнародний аеропорт «Бориспіль»

«Заробітки» працівників столичного аеропорту Наталії Ропало і В’ячеслава Гурова становили 10-15% від ціни тендерних договорів

Бориспільський міськрайонний суд Київської області визнав винними керівника служби закупівель державного підприємства «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» Наталію Ропало і начальника відділу матеріально-технічного забезпечення та складського обліку служби закупівель «Бориспіль» В’ячеслава Гурова за ч. 2 ст. 369-2 КК України і призначив їм штраф у розмірі 25,5 тис. грн кожному.

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на вирок суду від 14 листопада.

За даними досудового розслідування, Ропало і Гуров організували злочинну схему з одержання неправомірної вигоди для себе за прискорення процедури оплати від окремих суб'єктів господарювання під час проведення тендерних процедур та укладення договорів щодо закупівлі у 2018 році товарів, робіт і послуг за виконані роботи та поставлені товари.

Доведено, що ці службовці отримували від суб'єктів господарювання «відкати»  у розмірі 10-15% від ціни договорів.

Зокрема, обвинувачені одержали 9,6 тис. грн від представників ТОВ «Далсунд»  (15% від договору з поставки текстильних виробів); 16 тис. грн - ТОВ «Апі Плюс» (10% - поставка частин та приладдя до верстатів); 4,93 тис. грн - ТОВ «Охорона праці» (10% - придбання маслобензостійких рукавичок); 7,4 тис. грн - ТОВ «Офіс Стайл-Україна» (15% - поставка губок для посуду, серветок); 28,8 тис. грн - ТОВ «Універсал альянс груп» (10% - поставка трубопровідної арматури, апаратів для дистилювання, фільтрування); ФОП – 18,8 тис. грн (10% - поставка комутаційних щитів); 28,5 тис. грн - ТОВ «Будівельний двір» (15% - поставка гіпсокартону вогнестійкого та вологостійкого); 138,3 тис. грн - ТОВ «ПК Васко» та ТОВ «Авілар» (10% - поставка паперових рушників, акумуляторів, засобів дезінфекції).

Загалом, на «відкатах» працівники аеропорту «Бориспіль» «заробили» 252,3 тис. грн.

Обоє обвинувачених уклали з прокурором прокуратури Київської області угоди про визнання винуватості, в яких повністю визнали свою провину та щиро розкаялися. 

Бориспільський міськрайонний суд затвердив вказані угоди про визнання винуватості і залишив запобіжні заходи для Наталії Ропало та В’ячеслава Гурова у вигляді особистого зобов'язання до набрання вироком суду законної сили.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: