Сміттєзвалище під Львовом вирішили закрити

Сміттєзвалище під Львовом вирішили закрити
varianty.lviv.ua

Місцева сільрада вирішила закрити сміттєзвалище, на якому загинули чотири людини

Днями відбулося позачергове засідання сесії Великогрибовицької сільської ради, на якій було прийнято рішення про повне закриття Грибовицького сміттєзвалища з 1 червня. Про це сьогодні розповів сільський голова Великих Грибович Ігор Питель, пише «Гал-інфо».

За його словами, місцеві мешканці вже заявили, що не пропустять на сміттєзвалище жодної машини зі сміттям не лише зі Львова, але й з інших населених пунктів.

«Судячи з того, що говорить громада і яким є рішення сільської ради - з 1 червня на постійно закрити сміттєзвалище - сподіватись на подальший вивіз сміття на Грибовицьке сміттєзвалище не варто. Рішення сільської ради було прийнято на вимогу громади. Були депутати, були місцеві мешканці», - сказав він.

Питель зазначив, що у своєму рішенні депутати керувалися постановою головного санітарного лікаря Львівщини ще від 2004 року.

Він також додав, що Львівська міська рада не проводила жодних перемовин з громадою і владою с. Великі Грибовичі.

«Наразі жодних нарад про те, що далі робити, не було. Взагалі нічого. От коли сталася трагедія, то жодних переговорів, жодних нарад з цього приводу не було. Ми спілкувалися з ними тільки виключно в частині рятувально-пошукових робіт і ліквідації аварії. Іншого спілкування не було», - сказав Ігор Питель.

Нагадаємо, 30 травня о 15:20 у Жовківському районі Львівської області на території полігону твердих побутових відходів (Грибовицьке сміттєзвалище) після завершення гасіння масштабної пожежі під час збору пожежно-технічного обладнання стався зсув сміття, під який потрапило троє рятувальників. Їхні тіла було знайдено під завалами 31 травня.

Також пропав працівник львівського комунального підприємства «Збиранка», яке займається експлуатацією міського сміттєзвалища. Його пошуки тривають.

За даним фактом відкрито провадження за ч. 2 ст. 272 ККУ (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою).

Міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що причиною масштабної пожежі на території Грибовицького сміттєзвалища може бути підпал.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: