Соціологи назвали найавторитетнішого церковного ієрарха

Соціологи назвали найавторитетнішого церковного ієрарха
Патріарх Філарет

Дослідження: Найбільше серед головних релігійних лідерів українці довіряють Філарету, найменше – Онуфрію

Серед церковних ієрархів найвищою довірою респондентів користується патріарх Філарет. Повністю або скоріше йому довіряє 39,1% громадян України, свідчать результати дослідження соціологічної служби Центру Разумкова.

Так, скоріше або зовсім не довіряє Філарету 12,9%. Не знає такого 23,5%.

Натомість Святославу, главі Української греко-католицької церкви, довіряють повністю, або радше довіряє 24,7% опитаних, не довіряє зовсім або скоріше – 11,5%. Водночас не знає такого 39,5%.

Митрополита Макарія (УАПЦ) не знає 41,2% опитаних. 20,3% повністю або скоріше довіряють йому; зовсім або скоріше йому не довіряє 13,4%.

Митрополиту Онуфрію (УПЦ МП) повністю або скоріше довіряє 20,7%. Не довіряє зовсім або скоріше – 26%. Не знає його 31% опитаних.

x

Дослідження проведене соціологічною службою Центру Разумкова з 4-го по 9 листопада 2016 року. Було опитано 2018 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення України за основними соціально-демографічними показниками.

Як повідомлялося раніше, предстоятель УПЦ КП патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звернувся до Блаженнійшого Онуфрія, предстоятеля УПЦ (в єдності з Московським патріархатом) з проханням допомогти людям, які страждають у російській неволі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: