Сьогодні другі роковини трагедії рейсу МН17

Сьогодні другі роковини трагедії рейсу МН17

Унаслідок трагедії загинули 298 людей - усі пасажири та екіпаж. За кількістю жертв ця авіакатастрофа стала найбільшою в історії України

Сьогодні виповнюється два роки з дня трагедії, що сталася в небі над Донбасом: 17 липня 2014 року був збитий літак Boeing-777 «Малайзійських авіаліній», що виконував рейс Амстердам - Куала-Лумпур.
Унаслідок трагедії загинули 298 людей - усі пасажири та екіпаж. За кількістю жертв ця авіакатастрофа стала найбільшою в історії України.
Рада з питань безпеки Нідерландів, яка у жовтні минулого року оприлюднила фінальний технічний звіт щодо катастрофи Boeing рейсу МН17, заявила, що літак був збитий ракетою ЗРК «Бук» російського походження, випущеною або бойовиками-сепаратистами, або російськими військовими.
Міжнародна група журналістів-розслідувачів Bellingcat встановила номер зенітного ракетного комплексу «Бук» зі складу російської 53-ї зенітно-ракетної бригади, яким був збитий літак «Малайзійських авіаліній». Крім того, Bellingcat, провівши власне дослідження на основі аналізу соціальних мереж та інших відкритих джерел, підготувала звіт, у якому ідентифікувала 20 російських військових, причетних до катастрофи МН17. Цей звіт із іменами та фотографіями військових група передала нідерландській прокуратурі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: