Сьогодні на порядку денному саміту НАТО – Україна, Афганістан та Ірак

Сьогодні на порядку денному саміту НАТО – Україна, Афганістан та Ірак

У другій половині дня, після завершення саміту НАТО, відбудеться засідання комісії НАТО-Україна

У суботу, 9 липня, в Варшаві триває другий день саміту НАТО. 28 глав держав та урядів країн Альянсу обговорять низку важливих тем. Очікується, що НАТО ухвалить рішення про відправку розвідувальних літаків AWACS для боротьби з терористичною мережею «Ісламська держава». Літаки збиратимуть інформацію про ситуацію в Сирії та Іраку та здійснюватимуть польоти над територією Туреччини та Середземним морем, повідомляє інформагенція AFP.
Для боротьби з міжнародним тероризмом НАТО планує також розпочати нову освітню місію в Іраку. Іракських військових навчатимуть ефективніше боротися з бойовиками «Ісламської держави».
Окрім того, очільники країн-членів Альянсу обговорять посилення місії НАТО в Афганістані та можливості підтримки операції ЄС «Софія» біля берегів Лівії, мета якої - протидіяти нелегальному переправлянню мігрантів і зброї до Європи.
У другій половині дня, після завершення саміту НАТО, відбудеться засідання комісії НАТО-Україна. Німецька канцлерка Анґела Меркель планує обговорити ситуацію на Донбасі у вузькому колі. У переговорах візьмуть участь президент України Петро Порошенко, президент США Барак Обама, прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон, президент Франції Франсуа Олланд та глава італійського уряду Маттео Ренці, передає dpa.
Напередодні країни-члени НАТО остаточно ухвалили рішення про розміщення чотирьох батальйонів Альянсу в країнах Балтії та Польщі. До складу батальйонів увійдуть чотири тисячі солдатів.
Джерело: DW

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: