Сьогодні ПАРЄ може зняти санкції з делегації РФ?

Сьогодні ПАРЄ може зняти санкції з делегації РФ?

У середу в ПАРЄ відбудуться дебати щодо участі делегації РФ в роботі Асамблеї

Сьогодні, 22 червня, відбудуться дебати в ПАРЄ щодо участі делегації РФ в роботі Асамблеї. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Постійної делегації Верховної Ради України у ПАРЄ, народний депутат з фракції «Блок Петра Порошенка» Володимир Ар’єв.
«Сьогодні о 20:00 за Києвом. Дебати в ПАРЄ щодо участі делегації РФ в роботі Асамблеї. Стежте, хто є who», – зауважив Ар’єв.
Як відомо, делегація РФ перебуває під санкціями ПАРЄ, котрі були накладені на неї у квітні 2014 року через анексію Криму.
Росіяни не мають права брати участь у місіях зі спостереження за виборами, бути доповідачами, а також бути призначеними у якості представників ПАРЄ в інших органах.
Окрім того, у січні 2015 року Асамблея призупинила право голосу росіян, право бути представленим в Бюро ПАРЄ, президентському комітеті та постійному комітеті (керівних органах) асамблеї.
У січні 2016 року російська делегація просто не з’явилася на засідання для того, щоб у ПАРЄ формально не змогли продовжити санкції проти неї. У підсумку, повноваження РФ у ПАРЄ не були підтверджені на поточний рік через відсутність пропозицій російського парламенту щодо складу делегації РФ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: